ZilverZmen

SMIDES KURS


KREATIVITET • ÄDELSMIDE • SILVERSMYCKEN


Vill du komma ifrån storstadstressen, jobbet eller kanske bara åka iväg en stund för nöjetsskull? Då är du hjärtligt välkommen till oss på Zilverzmens helgutbildning i ädelsmide. Det är en uppskattad helgaktivitet som passar alla och alla åldrar. När du kommer hit för en utbildning behöver du inga förkunsaper, vi går igenom allt under första dagen. Du får din egen arbetsplats och får sedan gå runt i olika stationer där du tillverkar ditt egna smycke. Första dagen tillverkar du en ring, dag två får du skapa ett eget valfritt smycke efter eget tycke och smak. 


Om du kände att detta var något för dig, eller om du redan gått en första utbildning eller har erfarenhet sen tidigare så finns en del två kurs där du jobbar mer med dina egna projekt och får handlendning av mig så du kan bygga vidare på de kunskaper du redan har. VERKSTAD


Vår verkstad är fullt utrustad med olika arbetsstationer, här kan du göra alla dina smycken i de former och mönster du tänkt, vill du gravera in ett namn, datum eller andra betydande tryck så finns det redskap för allt. Jag har jobbat som yrkeslärare i över 27 år och har stor erfarenhet i att lära ut. Du kommer få prova på de flesta olika sätt att skapa smycken, allt från lödning, smidning, såga, putsa och polering mm.

Visst övningsmaterial ingår men kostnad för silver och halvfabrikat tillkommer. I dagsläget ligger silverpriset på ca 15 kr/gram, din materialkostnad handlar bara om hur mycket materialet du använder väger.


Silverplåt och silvertråd i olika dimensioner kommer att finnas tillgängligt för försäljning. Det kommer även att finnas möjlighet att köpa olika tillbehör, det vi kallar för halvfabrikat. Örhängsmekanismer, broschmekanismer, manschettknappsmekanismer, diverse öglor och stift, kedjor mm.

Mina tankar, reflektioner och de ögonblick som passerar i livet hanteras i mina objekt.

MARGIT PALMAERS GRÄND 3, 702 15 ÖREBRO

Copyright © Alla rättigheter förbehållna