Kurser i Silversmide

Kursen ges lördag-söndag klockan 10.00–16.00 båda dagarna.

Nybörjarkurs: Ingen förkunskap krävs, alla grundmoment i ädelsmidet kommer sakligt gås igenom under första dagen i samband med det, gör varje deltagare en egen ring . Andra dagen skapar du fritt utifrån egna idéer med min handledning. Du som har gått några kurser och har viss erfarenhet och kunskap är givetvis även du välkommen att delta.

Fortsättning/Workshop: Du som deltagare har viss erfarenhet av ädelsmide, har gått min nybörjarkurs eller på annat sätt förvärvat grunderna. Du arbetar med dina egna projekt med handledning av mig. Grundmomenten kommer jag inte ”schemamässigt” gå igenom men repetera om så önskas.

Sommarkurs: Genomförs under fyra dagar mellan kl10-17. Kursen är öppen för nybörjare, Deltagare med erfarenhet är även välkomna. Kostnad för kursen är 3200kr var av 1600kr är anmälnings avgift, resterande avgift faktureras innan kursens start.

”Deluxe” kurs: Genomförs med ett begränsat antal deltagare (4st) i en smedja/ateljé som är anpassad för åtta personer. Det innebär att tillgången till den gemensamma utrustning i verkstaden är mycket god. Du som kursdeltagare får även dubbelt så mycket tid för handledning. Deluxe kursen finns både som nybörjare- och workshopkurs (fortsättning). Priset för denna kurs är 2000kr var av halva kostnaden betalas som anmälningsavgift.

Handledning

Jag Peter ”ZilverZmen” Larsliden driver silverateljén i Wadköping i Örebro där jag tillverkar och säljer mina alster. Jag har 44 års erfarenhet av industriellt metallhantverk, 27 år av dessa har jag verkat som yrkeslärare och har yrkespedagogisk utbildning. Parallellt med det har jag utvecklat och har 14 års erfarenhet av ädelsmide.

Verkstaden

Verkstaden är belägen i Wadköping i Örebro. Wadköping är en oas vid Svartån mitt i Örebro men ändå långt från stress och storstadspuls. Här är jag övertygad om att du kommer få kreativa dagar med mycket ”påfyllning” av energi.

Verkstaden är välutrustad med de verktyg och maskiner som krävs för grundläggande ädelsmide. Där får du din egen arbetsplats samt olika stationer där du utför de olika specifika momenten såsom lödning, polering, borrning, smidning etc.

Anmälan

Önskar du anmäla dig, köper du en plats här i Webshopen Det innebär att du betalar 900kr, en anmälningsavgift/ delbetalning av kursens totala kostnad 1800kr, resterande 900kr betalar du på plats vid kurstillfället. Betalad anmälningsavgift innebär att du garanteras en plats, anmälan är bindande. Om du uteblir från kursen återbetalas inte anmälningsavgiften. Betald plats kan överlåtas till annan deltagare. Jag förbehåller mig rätten att ställa in kurstillfälle på grund av sjukdom eller för lågt deltagande etc. i dessa fall återbetalas anmälningsavgift.

Just nu ligger webshopen ner för uppdatering, för information om kursutbud kontakta mig på 0735655504 eller mail peter.zmen@gmail.com Utbudet går även att finna på min facebook "Zilverzmen"

I kursavgiften ingår alt du behöver för att genomföra kursen även förbrukningsmaterial. Det som tillkommer är det silvermaterial som du använder, det vägs och du betalar 17kronor/ gram (en bred silverring består av ca: 10-15 gram silver).

Arbetsmiljö

Jag är ytters noggrann med arbetsmiljön, så att skador och ohälsa minimeras. I min verkstad har jag arbetsstolar som går att reglera i höjd för bästa arbetsställning, Jag tillhandahåller hörselskydd och skyddsglasögon. Lödstationen och slip- polermaskinen är utrustad med utsug för att minimera obehag och ohälsa av gaser och damm.

Förtäring

Kaffe, te bjuder jag på. Mikro och kylskåp finns för medhavd lunch. Nära smedjan finns restaurang/ Café Gamla Örebro. Där finns det flera olika lunchrätter att välja på.

Välkommen att anmäla dig till en kreativ helg där du får möta nya människor, inblick i hantverket ädelsmide och skapa dina egna silversmycken i en unik, anrik miljö mitt i vackra Wadköping i Örebro.

Hoppas vi ses, Varmt Välkommen!
Peter ”Zilverzmen” Larsliden