Kurser i Silversmide

Kursen ges lördag-söndag klockan 10.00–16.00 båda dagarna.

Nybörjarkurs: Ingen förkunskap krävs, alla grundmoment i ädelsmidet kommer sakligt gås igenom under första dagen i samband med det, gör varje deltagare en egen ring . Andra dagen skapar du fritt utifrån egna idéer med min handledning. Du som har gått några kurser och har viss erfarenhet och kunskap är givetvis även du välkommen att delta.

Fortsättning/Workshop: Du som deltagare har viss erfarenhet av ädelsmide, har gått min nybörjarkurs eller på annat sätt förvärvat grunderna. Du arbetar med dina egna projekt med handledning av mig. Grundmomenten kommer jag inte ”schemamässigt” gå igenom men repetera om så önskas.

Sommarkurs: Genomförs under fyra dagar mellan kl10-17. Kursen är öppen för nybörjare, Deltagare med erfarenhet är även välkomna. Kostnad för kursen är 3200kr var av 1600kr är anmälnings avgift, resterande avgift faktureras innan kursens start.

Handledning

Jag Peter ”ZilverZmen” Larsliden driver silverateljén i Wadköping i Örebro där jag tillverkar och säljer mina alster. Jag har 44 års erfarenhet av industriellt metallhantverk, 27 år av dessa har jag verkat som yrkeslärare och har yrkespedagogisk utbildning. Parallellt med det har jag utvecklat och har 10 års erfarenhet av ädelsmide.

Verkstaden

Verkstaden är belägen i Wadköping i Örebro. Wadköping är en oas vid Svartån mitt i Örebro men ändå långt från stress och storstadspuls. Här är jag övertygad om att du kommer få kreativa dagar med mycket ”påfyllning” av energi.

Verkstaden är välutrustad med de verktyg och maskiner som krävs för grundläggande ädelsmide. Där får du din egen arbetsplats samt olika stationer där du utför de olika specifika momenten såsom lödning, polering, borrning, smidning etc.

Anmälan

Önskar du anmäla dig, köper du en plats här i Webshopen Det innebär att du betalar 700kr, en anmälningsavgift/ delbetalning av kursens totala kostnad 1400kr, resterande 700kr betalar du på plats vid kurstillfället. Betalad anmälningsavgift innebär att du garanteras en plats, anmälan är bindande. Om du uteblir från kursen återbetalas inte anmälningsavgiften. Betald plats kan överlåtas till annan deltagare. Jag förbehåller mig rätten att ställa in kurstillfälle på grund av sjukdom eller för lågt deltagande etc. i dessa fall återbetalas anmälningsavgift.

I kursavgiften ingår alt du behöver för att genomföra kursen även förbrukningsmaterial. Det som tillkommer är det silvermaterial som du använder, det vägs och du betalar 15kronor/ gram (en bred silverring består av ca: 10-15 gram silver).

Arbetsmiljö

Jag är ytters noggrann med arbetsmiljön, så att skador och ohälsa minimeras. I min verkstad har jag arbetsstolar som går att reglera i höjd för bästa arbetsställning, Jag tillhandahåller hörselskydd och skyddsglasögon. Lödstationen och slip- polermaskinen är utrustad med utsug för att minimera obehag och ohälsa av gaser och damm.

Förtäring

Kaffe, te bjuder jag på. Mikro och kylskåp finns för medhavd lunch. Nära smedjan finns restaurang/ Café Gamla Örebro. Där finns det flera olika lunchrätter att välja på.

Boende

Om boende önskas har jag avtal med Slussens Bed & breakfast som ligger i anslutning till Wadköping. Hör av dig om du önskar detta så får du en kod för att få rabatt vid bokningen.

Välkommen att anmäla dig till en kreativ helg där du får möta nya människor, inblick i hantverket ädelsmide och skapa dina egna silversmycken i en unik, anrik miljö mitt i vackra Wadköping i Örebro.

Hoppas vi ses, Varmt Välkommen!
Peter ”Zilverzmen” Larsliden